«سید محمدهادی سبحانیان» اظهار داشت: یکی از مسائلی که امروز موجب زحمت کارکنان مالیاتی در ادارات مختلف شده، عدم وجود یک سیستم حسابداری جامع بوده است.
وی گفت: در حال حاضر به دنبال یکپارچهسازی سامانههای حسابداری هستیم؛ این امر بسیار بزرگ و مهم بوده و به همین دلیل برای آن کارگروهی در نظر گرفتیم.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی، موضوع سیستمی شدن فرآیندهای مالیات ستانی و تشخیص مالیات را از موارد دیگر پیش روی سازمان عنوان کرد و افزود: در سالهای گذشته اقدامات مهمی در این حوزه انجام شده بود، اما تلاش داریم فرایند تعیین و تشخیص مالیات را بهصورت سیستمی انجام دهیم.
وی به رشد درآمدهای مالیاتی در سنوات اخیر اشاره کرد و گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی یک رشد قابلتوجه بود. سال گذشته در این حوزه به رقم ۷.۷ درصد رسیدیم که این عدد محاسبه خود بانک مرکزی است.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی ادامهداد: نسبت مالیات به هزینههای جاری دولت نیز از حدود ۴۱ درصد به ۵۶ درصد رسید. نسبت مالیات به منابع بودجه عمومی تقریباً ۳۰ درصد در سال گذشته به ۴۱.۴ درصد ارتقا پیدا کرده که این نشان از کاهش وابستگی بودجه به نفت دارد.
سبحانیان، به تعداد اشخاص صادرکننده صورت حساب الکترونیکی به واسطه اجرای قانون پایانههای فروشگاهی هم اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۱۵ سال است که نظام مالیات بر ارزشافزوده را اجرا میکنیم.
وی بیانداشت: سال گذشته از حدود ۵۰۰ هزار اشخاص حقیقی صادرکننده به ۲ میلیون و ۲۰۷ هزار شخص حقیقی و حقوقی صادرکننده رسیدیم، همچنین نسبت پوشش اشخاص صادرکننده به اشخاص بالقوهای که باید صادر کنند از ۵۴ دهم درصد به ۷۱ درصد اشخاصی رسیده است.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی خاطرنشانکرد: اشخاصی که به سامانه متصل شدهاند و در حال صدور صورتحساب هستند، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ به ۹۵ درصد رسیده است؛ یعنی اینکه مودیان بزرگ از قانون تمکین کردهاند.
وی ادامهداد: البته قانونگذار این امکان را فراهم کرده تا بهتدریج به این سامانه متصل شوند و برخی از مودیان فعلاً صورت حسابهای خود را بهصورت کاغذی به سامانه ارسال میکنند.
نظر شما